Vil min arbejdsgiver fyre mig hvis jeg indrømmer at jeg har et alkoholproblem?

Vil min arbejdsgiver fyre mig hvis jeg indrømmer at jeg har et alkoholproblem?

Vil min arbejdsgiver fyre mig hvis jeg indrømmer at jeg har et alkoholproblem?

Mange mennesker, der har et alkoholproblem, er bange for at fortælle det til deres arbejdsgiver af frygt for at blive fyret. Dette er en berettiget bekymring, da mange virksomheder har politikker mod ansatte, der drikker på jobbet eller kommer berusede på arbejde. Det er dog vigtigt at huske, at du har rettigheder som ansat, og at din arbejdsgiver ikke kan fyre dig, blot fordi du har indrømmet, at du har et alkoholproblem, så længe du ikke drikker eller er påvirket i arbejdstiden.

 

I dette blogindlæg vil vi diskutere dine rettigheder som ansat, og hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for at blive fyret, fordi du har et alkoholproblem.

 

Gør selv noget ved problemet

Hvis du har et alkoholproblem, er det første, du bør gøre at søge hjælp. Der er ressourcer til rådighed til at hjælpe dig med at overvinde din afhængighed, og det er vigtigt at udnytte disse ressourcer.

 

Undersøg hvilken hjælp og støtte virksomheden tilbyder.

Du kan undersøge hvilken hjælp og støtte din virksomhed tilbyder til medarbejder med alkohol eller misbrugsproblemer. Rigtig mange virksomheder har en sundhedsforsikring det betaler udgifterne til en professionel alkoholbehandling.

 

Når du er begyndt at få hjælp til dit alkoholproblem, kan du derefter tale med din arbejdsgiver om din situation. Det er vigtigt at være ærlig over for din arbejdsgiver og lade ham vide, at du er ved at få hjælp til dit alkoholproblem. Mange arbejdsgivere vil være forstående og støttende, hvis de ved, at du tager skridt til at forbedre din situation.

 

Der er meget sjældent at møde en arbejdsgiver, som ikke er forstående. Hvis du føler, at din arbejdsgiver ikke er støttende eller diskriminerer dig på grund af dit alkoholproblem, er der flere muligheder for dig. Du kan tale med HR afdelingen i din virksomhed.

 

Hvis du er bekymret for at blive fyret på grund af dit alkoholproblem, er det vigtigt at huske, at du har rettigheder som ansat. Søg hjælp til din afhængighed og vær ærlig over for din arbejdsgiver for at sikre det bedst mulige resultat.

 

 

 

admin