Tre tips til at spare tid på mødebookning

Tre tips til at spare tid på mødebookning

Hvis der er en ting corona-epidemien har lært os er, at der er mange forskellige måde at holde møde på. Vi har længe troet, hvis vi skal mødes med nogen på den anden side af jorden, at vi har været nødt til at tage et fly hele vejen, men grundet alle retningslinjerne, har vi fundet mange alternativer til, hvordan vi holde møder.

Møder behøver ikke altid at være fysiske, men nogle gange er vi nødt til at se hinanden for at have rigtig sparring. Kvaliteten af at være i det samme fysiske rum, når man arbejder sammen er stadig høj.

Dog kan det være svært i et stort firma at strukturere alle disse møder. Hvis du i dit firma har brug for dette, kan du med fordel læse denne artikel og få tre tips til at spare tid på mødebookning. 

Sundkommunikation

En af de vigtigste ting på en arbejdsplads er en sund professionel tone med sine kollegaer. Desværre er der, især inde for den private sektor et problem med konkurrence. Det er derfor vigtigt som leder at skabe en følelse af samarbejde på arbejdspladsen.

Derfor er det vigtigt at have en god partner dialog, og også den bedste måde at sørge for, at der er god mødebookning. Hvis ikke den sunde kommunikation er der, kommer konkurrenceelementet op kollegaerne i mellem, hvilket kan bidrage til et dårligt arbejdsklima.

Hav en fælles platform

En smart måde at strukturere sin mødebookning på sin arbejdsplads er, at sørge for alle kommunikere på den samme platform. På den måde kan man altid se, hvilke lokaler der bliver brugt hvornår, og den fælles kommunikation går glattere.

Det er vigtigt for en stor arbejdsplads at effektivisere. Da arbejdspladsen har mange medarbejdere, kan to minutter betyde meget, hvis det er hver eneste gang der bliver booket et møde. Derfor er det ikke nogen dårlig idé at investere i en fælles platform, der holder styr på alles møder altid.

Skab vaner på arbejdspladsen

Når det kommer til mødebookning, kan det afbryder ens kollegaers arbejdsplads-flow. Flow er utrolig vigtigt for effektiviteten, og hvis man bliver afbrudt midt i et stykke arbejde på arbejdspladsen, fordi man skal lave noget logistik omkring mødebookning, kan det være svært at opretholde sit flow.

Skab en vane om altid at håndtere mødebookning digitalt fremfor at forstyrre hinanden i jeres arbejde. Hvis der nu er en kultur om at vade frem og tilbage i jeres åbne kontorlandskab og forstyrre hinanden, kan det være en rigtig god idé at prøve at ændre på denne kultur.

Det er sundt for hjernen at få afsluttet arbejdsopgaver før den starter på en ny, så hvis man konstant bliver forstyrret i sit arbejde, bliver den helt forvirret og arbejder ikke optimalt. Sørg for at mødebookning ikke er en årsag til at dine kollegaer bliver ineffektive. 

admin