TPMS ventiler, hvad er de og hvad gør de

TPMS ventiler, hvad er de og hvad gør de

Har du udtrykket TPMS og ikke rigtig vidst hvad det var. Så læs med her.

TPMS står for “Tire Pressure Monitoring System” og betyder egentlig bare kort fortalt overvågning af dæk. De kom som standard i bilerne i 2014. De findes i 2 versioner. Den ene er lidt mere nøjagtig enden anden. Ved den ene variant er der en sensor i hvert dæk, ved den anden styres det via dine abs ringe. 

Den variant der har Sensor

Ved den variant hvor der sidder en sensor i hvert dæk. Får du inde i dit display normalt altid et nøjagtigt dæktryk for hvert dæk. Den viser på en lille skærm hvor mange bar, der er i hver dæk. Det er som sådan sindssyg smart, men det koster så også lidt penge hvis du skal have nye alufælge. Så skal der nemlig sættes et sæt TPMS ventiler i disse. Sådan et sæt ligger typisk omkring 1600 – 2000 kr. Når man kører med ventilerne undgår man at dine dæk langsomt mister tryk. Så det er en god sikkerhed at have.

Varianten der klarer sig uden TPMS ventiler

Der findes en måde at overvåge sit dæktryk, uden at skulle have de dyre ventiler i dine dæk. Denne varianter benytter sig af dine ABS ringe. Mister det ene dæk pludselig tryk, så vil det får en anden rulleomkreds og dette registreres så af en computer der giver en alarm. Det betyder at du ikke skal købe de dyre ventiler til din bil, som sender dæktrykket ind til computeren. Ulempen ved denne variant er dog, at skulle alle 4 dæk miste luft langsomt i samme interval. Så er det ikke sikkert du får en alarm omkring det. Computeren vil nemlig forudsætte at alle 4 dæk har samme tryk, hvilket er essensen i dette system. Måler din bil med ABS ringe, kan du eftermontere et system med sensorer hvis du ønsker det. 

admin