Solgt dine investeringer med fortjeneste? Læs her

Solgt dine investeringer med fortjeneste? Læs her

Det kan være, at tiden er kommet til at sælge dine investeringer med profit. Det kan også være, at du allerede har solgt dine investeringer. Uanset hvad, så er der et par ting, du skal forholde dig til. Disse ting drøfter vi i denne artikel.

Det er ikke sikkert, at alle tingene er relevante for dig. Hvis noget ikke er relevant, så springer du blot det pågældende afsnit over. Vi bør også lige nævne, at denne artikel ikke er juridisk rådgivning, og at den på ingen måder bør sidestilles med det. Anse blot dette for en tjekliste.

Du har solgt aktier

Har du solgt aktier gennem Saxo eller NordNet, så er der faktisk ikke så meget, du skal foretage dig. Dette skyldes, at disse automatisk rapporterer til Skat, og det bliver taget med i din årsopgørelse. Er der fejl, skal du selvfølgelig reagere på det, da det kan påvirke din skat.

Har du solgt aktier gennem en udenlandsk handelsplatform (eToro for eksempel), så ser det anderledes ud. Disse rapporterer ikke nødvendigvis til Skat, men det er din opgave at opgive det. Du kan nemt trække en skatterapport ud derinde. Det samme gør sig gældende for en række andre handelsplatforme i udlandet. Kan du ikke trække en rapport, kan det blive lidt besværligt.

Du har solgt bitcoin

Har du solgt bitcoin, så er det desværre ikke altid lige så simpelt som ved aktier. Du har al ansvaret selv, og reglerne er meget forvirrende i Danmark. Mange begår fejl, når de skal indberette fortjeneste på kryptovaluta. Fradragene er ikke helt logiske, og derfor bør man finde en advokat med bitcoin speciale. Denne type advokat kan hjælpe dig med at besvare en række spørgsmål om bitcoin skat og andre regler på området. I stedet for at begå en fejl kan det være en god idé at kontakte sådan en advokat.

admin