SÅDAN VÆLGER DU MØBLER, HVIS DU HAR KÆLEDYR OG BØRN

SÅDAN VÆLGER DU MØBLER, HVIS DU HAR KÆLEDYR OG BØRN

Nogle af os har kæledyr og børn, og nogle af os har ikke. Men uanset om vi ejer kæledyr eller ej, ønsker vi altid, at vores hjem skal se stilfulde ud, og det inkluderer vores møbler. Men hvis du har børn og kæledyr, kan du stå over for nogle unikke udfordringer, når du vælger et nyt møbel.

Polstring og sofabetræk, der er langtidsholdbare

Kunstig ruskind, mikrofiber, velour og flokke bruges ofte, når der er en kat i huset. Uld er mindre tilbøjelig til at holde sig til disse stoffer og er mere modstandsdygtig over for klodrejning. Ruskind er et stof, der er langvarigt, stærkt og attraktivt. Det er let at rengøre, og ruskindets korte bunke piller ikke. Katte kan ikke lide at slibe deres klør på mikrofiber, fordi det har løkker. Uld samler ikke på kunstige materialer, og de er nemme at rengøre. Ikke-vævet flok varer lang tid og bevarer sit oprindelige udseende. På den anden side er fløjl velour langvarig og attraktiv.

Hvis du har en hund, skal du sy et dæksel til sofaen eller lave polstring af forskellige materialer som chenille eller dens varianter – matting. Chenille er et naturligt stof sammensat af bomuld, akryl, viskose og polyesterfibre. Passer godt til møbler, skaber ikke allergi, absorberer ikke dufte og er robust og langvarig. Gunny er en type stof lavet af silke, uld, linned eller bomuld. Det miljøvenlige og langtidsholdbare stof er let at rengøre og holder sin form i lang tid.

Hunde nyder at tygge på træmøblers ben, så vælg stole og sofaer med eller uden metalben til dit hjem. Du kan også gå til Sofastol.dk for at foretage et online køb.

Hvis der er børn derhjemme

Småbørn elsker at tegne og lege på sofaer og kan nemt spilde eller smøre noget. Som følge heraf skal sofamaterialet være let at rengøre og fri for snavs og rester af filtpenne eller blyanter.

De stoffer, der er mest modstandsdygtige over for skader og forurening, omfatter:

  • kunstlæder;
  • stoffer med teflonimprægnering, der afviser fugt;
  • anti-vandal – lim og maling tørrer ikke ud og fjernes let;
  • flok;
  • Scotchgard – jacquard med imprægnering.

Sådan rengøres møbler fra snavs

En klæbrig rulle, en støvsuger med turbobørstefastgørelse eller en antistatisk behandling er alle muligheder for at fjerne dyrehår fra møbelbetræk.

En klæbrig rulle bruges til at fjerne uld fra tøj, men den kan også bruges til at rengøre møbler. Selv i svært tilgængelige hjørner af sofaer og lænestole fjerner turbobørsten tufts af uld. Antistatisk møbelspray gør polstringen eller dækmaterialet mere modstandsdygtigt over for uld, hvilket gør det lettere at fjerne.

I retning af bunken skal du tørre flokken og velouren med et fugtigt håndklæde gennemblødt i sæbevand. Før rengøring støv stoffet af med en stiv børste.

Overfladen på møbler lavet af kunst- eller naturlæder er let at rengøre fra spor af en filtpen eller en kuglepen med en svamp og et mildt rengøringsmiddel.

admin