Sådan skaber du den perfekte belysning i boligen

Sådan skaber du den perfekte belysning i boligen

Belysningen i boligen spiller en meget stor rolle. Os mennesker, er meget følsomme overfor lys, også selvom vi ikke altid er bevidste om det. Lyset påvirker vores humør og vores energi. Derfor er det vigtigt at du har den helt rette belysning i boligen – og dette er nok nemmere sagt end gjort. Der findes efterhånden mange forskellige typer lamper, som alle kan give en forskellig belysning og udtryk. Men du ønsker naturligvis ikke bare en lampe, som giver et godt lys. De fleste vil også gerne have en lampe, som har et pænt, æstetisk og elegant design – måske endda en designer lampe.

Normal- eller designer lampe – hvad er bedst?

Lampe kommer i mange forskellige prisklasser. Du kan købe en lampe i genbrugsbutikken for 40 kr., imens du også kan bruge flere tusinde kroner på en flot designer lampe. Der er fordele og ulemper ved begge valgmuligheder. Men, du kan godt regne med, at det er den nye designer lampe, som giver den bedste belysning. Hvis du gerne vil se et stort og bredt udvalg af mange forskellige og flotte lamper, så klik ind på https://lampegiganten.dk/ – her kan du helt sikkert finde den rette designer lampe for dig. Hvis du ikke vil bruge hele budgettet på lamper, så kan du prioritere at have en flot designer lampe, de steder i boligen, hvor du opholder dig mest eller får dine gæster på besøg.

Kvaliteten på pærerne – er det vigtigt?

Lampen er én ting, men hvad du putter indeni i lampen, er en helt anden ting. Pærer kommer også i mange forskellige priser. Her kan du også være ret sikker på, at de pærer, som koster en lille smule mere, formentligt også har flere tændte timer i sig. Her kan det altså ikke altid betale sig at købe det billigste. Hvis du gør, skal du huske at gemme din kvittering, så du kan gøre din reklamationsret gældende. Der er også forskellige pærer, der har smarte funktioner. Det kan f.eks. være, at du i et rum gerne vil have muligheden for at dæmpe lyset i forskellige trin. Hvis du gerne vil have muligheden for at gøre dette, så skal du være sikker på, at både din lampe og pære er kompatible til dette.

Hvad er smartlights?

Der er kommet meget ny teknologi på banen de senere år. Dette inkluderer smartlights til din bolig. Smartlights er en overordnet katagori af belysning, som ikke bare er dæmpbar, men ofte også kan skifte farve. Det smarte med denne type belysning er, at du kan koble det til din smartphone og dermed styre belysningen i boligen herfra. Endnu mere smart er det, at det blot er pærerne, som du skal købe. Det vil altså sige, at du kan putte pærerne med denne teknologi i den designer lampe, som du allerede har stående derhjemme. Det er dog ikke alle lamper, som kan fungere med denne teknologi. Igen skal du sikre, at pærerne er kompatible med netop din type, designer lampe.

 

admin