Sådan kan du give hjemmet mere kant

Sådan kan du give hjemmet mere kant

I mange år har den romantiske boligindretning været den allermest benyttede. Men igennem de senere år har det søde fået mere modstand fra det rå. Det industrielle look har nemlig vundet frem og er kendt som New York looket eller loft style. Stilen har sit afsæt i netop de her fabriks-agtige lejligheder, som blev anvendt til beboelse i NewYork, hvor de blandt andet var kendetegnet af synlige mursten, elevator med stålgitter etc. På den måde blev de rå elementer integreret helt naturligt i hjemmet – og den kontrast til det blødere look er blevet populær.

Vil du gerne have stilen ind i din bolig? Så læs med her.

New York gulvet              

I en ægte storbylejlighed, kendetegnet af loft style, var det særligt det hårde gulv i cement eller beton, der var synligt. Gulvet var råt, men alligevel praktisk, fordi det er så holdbart og så nemt at gøre rent.

I dag kan du selv få et New Yorker gulv, som har det rå look, men er lavet specifikt til de moderne boliger. Det betyder, at du kan få de afblødet en smule i designet, ligesom det naturligvis er helt glat og ikke har hakker og huller som et råt cementgulv i en ældre New York lejlighed. 

Den rå murstensvæg

I mange boliger vælger man i øjeblikket at fremhæve en murstensvæk. Det giver dels et flot modspil til det pænere look og de organiske elementer som stueplanter. Men det kan faktisk også være en form for ’respekt’ til huset, hvis man har den nøgne originale væg til at syne frit.  Væggen må naturligvis gerne få en behandling, så den ikke støver, og så evt. kanter afblødes en smule. Men det er virkeligt flot, når originale røde eller gullige mursten får lov til at træde frem med deres helt unikke karaktertræk.

Møbler i træ og metal

Møblerne spiller naturligvis en stor rolle, når det kommer til indretning. Og her kan den bløde fløjlssofa få et fantastisk modspil fra møbler, der er designet af træ og metal. I nogle tilfælde farves metallet endda sort for at give mere kontrast imellem det organisk træmateriale og det rå metal. Den kombination er virkelig fantastisk, når den kommer til sit rette udtryk.

admin