Renovering og byggeprojekter i hjemmet

Renovering og byggeprojekter i hjemmet

Står du overfor dit næste bygge- eller renovationsprojekt derhjemme, så bør du overveje og kigge nærmere på en del faktorer, inden at du beslutter dig for at gå i gang med det. Det gælder alt fra haveprojektet til renovation af køkkenet eller badeværelset.

 

Få lagt det rigtige budget

Det kan være svært at ramme rigtigt med budgetter, når det kommer til renovation- og byggeprojekter i hjemmet. Ofte er der uforudsete udgifter til materiale og andet, som der ikke var taget højde. Alt fra størrelsen på projektet til materialet har også en betydning for, hvor meget det kommer til at koste. Det er også vigtigt at få fastlagt om du kan ”gøre det selv” eller om du skal bruge en autoriseret osv. Derefter kan du fastlægge et budget.

 

Hvis du har behov for at låne

Renovations- og byggeprojekter kan være meget omkostningstunge, og du skal derfor kigge nærmere på din økonomi og dit rådighedsbeløb. Når du søger om lån til næste bygge- eller renovationsprojekt, bør du søge gennem flere stedet eller én side som fx www.letfinans.dk, hvor du sender 1 ansøgning afsted, men modtager lånetilbud fra flere banker, som du kan sammenligne. Din økonomi, udbetaling og låneperiode er alle faktorer, der spiller ind på de samlede tilbagebetalingsomkostninger.

 

Vær realistisk og ikke for optimistisk

Det er vigtigt, at du er realistisk med dine bygge- og renovationsprojekter i hjemmet, hvis du ikke vil ende med halvfærdige projekter, som du ikke har råd til at gøre færdig inden for nærmeste fremtid. Det er uanset om du tager lån til det eller ej. Smid altid ca. 20 % oveni budgettet til uforudsete udgifter mm. da det oftest er tilfældet, at du vil gå over det planlagte budget ellers.

Husk at der kan være gebyrer eller andre omkostninger ved ønske om at afdrage ekstra af på lånet.

admin