Perforeret bageplader giver dit brød sprødhed

Perforeret bageplader giver dit brød sprødhed

Hvad er perforerede bageplader? Perforerede bageplader har et mønster af huller eller slidser i bunden. Dette gøres for at lade varme og damp fra ovnen passere igennem, hvilket hjælper med bruning og sprødning af brød som f.eks. rundstykker, rugbrød, franskbrød eller enhver anden type brød. Brød uden skorpe føles blødt og uappetitligt, men når du bruger en perforeret bageplade til dit brød, bliver det sprødere i kanterne, fordi de udsættes for mere varme end på en almindelig bageplade.Brødet kan også stege mere jævnt, fordi panden giver mulighed for luftcirkulation. Derfor ender du med en smuk sprødhed på din store dag!

Den perforerede bageplade er blevet meget populær i de senere år og kan ikke kun findes derhjemme, men også i high-end madlavningsbutikker. Ikke alle ved, hvor vigtigt det er at have den rigtige bageplade til at bage brød på, men det er meget vigtigt, hvis du vil have dit brød til at blive sprødt. Hvis ikke, så ender vi med en fugtig og blød overflade på vores rundstykker eller franskbrød. Perforerede bageplader kan bruges i mange forskellige typer ovne, herunder blæseovne, som cirkulerer varm luft mere jævnt rundt om maden.

Køb dit udstyr online

Perforerede bageplader kan købes i mange butikker eller på nettet, men hvis du ikke ønsker at købe en, kan du også lave den selv med en almindelig bradepande og en kniv – der er ikke brug for noget særligt udstyr! Hullerne skal være ca. 0,25 cm lange og brede, med ca. halvdelen af afstanden mellem hullerne.

Bageplader er ikke det eneste udstyr, der er vigtigt, når du bager brød, så husk også at bruge en skål og redskaber til at røre i dejen! Det er bare lidt sjovere at bage, når man har det helt, rette udstyr. Du kan også købe en justerbar perforeret bageform, som er ideel, når man skal lave cookies, brød og rundstykker. Den kan justeres fra 42cm i bredden til 50cm.

En god ting er, uanset om man bruger en almindelig bageplade og bageform, er at anvende bagespray eller festspray, på materialet, så man undgår, at dejen sidder fast.

Bageforme, der er perforeret

Udover at man kan købe bageplader, som er perforeret, så kan du også købe perforeret bageforme. Herunder er der bageforme til flutes, så der kan ligge mellem 2-4 flutes ved siden af hinanden, og få den helt perfekte sprødhed. Der er også rund og aflang tærteform og muffinsforme, som har huller i bunden.

admin