På ravjagt med godt udstyr

På ravjagt med godt udstyr

Ravlygter, rav-keser og rigtig tøj

Det er de vigtigste ting når man skal planlægge sin ravjagt langst de Danske kyster. I rigtig mange år var det normalt at lede efter rav i dagslys eller mens solen skinnede men da de største forekomster af rav er om efteråret og vinteren er det begrænset hvor mange lyse timer der er så da ravlygten tog sit indtog over landet var det en stor befrielse for mange ravjægere da de nu også kunne gå på ravjagt med en ravlygte når der var mørkt.

Ravlygter findes i utroligt mange udgaver men i de fleste tilfælde er en almindelig ravlygte ganske fin men speciel lygterne kan noget andet og mange egner sig perfekt til begyndere som har lidt svært ved at se ravet. Det er ikke nogen hemmelighed at jeg personligt kender til firmaet ravfund.dk da Michael og jeg går på ravjagt sammen og i den forbindelse har jeg tit mulighed for at afprøve forskellige ravlygter og den seneste jeg fik lov at teste var den lille kraftig sag på 60w.

Professionel 60w Ravlygte til Ravjagten

Denne ravlygte er meget kraftig og kunne med lethed lyse gennem 60cm vand og den var perfekt når jeg stod der med min rav-kese som også var en jeg skulle teste for firmaet.

Teleskop rav kese

Denne billige rav kese har den store fordel at skaftet kan slås sammen så den næsten ingen ting fylder, rav kesen er lavet i rustfri stål og den kan derved sagtens tåle at blive brugt i saltvand, dog skyller jeg den altid efter brug bare for at være på den sikre side.

At skulle undvære en rav-kese kan jeg slet ikke forestille mig da det efterhånden er blevet en del af min ravjagt.

Hvad er en rav kese og hvordan bruges den ?

Ravkesen kan bruges på flere måder men primært bruges den i vandkanten hvor man så kan samle ravet op uden at skal have hænderne ned i vandet. Der hvor ravkesen er rigtig anvendelig er i de huller der dannes i underlaget og som ofte er dækket med skaller, tang og andet, her graver ned under bunken af skaller osv. og trækker ravkesen op og da ravet ofte gemmer sig neders er det en rigtig god måde at finde det skjulte rav.

Hvorfor er der forskellige ravkeser ?

Forskellen ligger ofte i det materiale som ravkesen er produceret i så vær sikker på den er lavet i rustfri stål eller aluminium så den ikke ruster. En anden forskel er maskestørrelsen og nogle er med små masker og andre med store og dem med små masker er gode hvis du også vil have de små stykker rav ellers falder det blot gennem maskerne. Du vil også se at nogle ravkeser er runde, andre trekantede og andre halvrunde og de kan så igen være lavet med en lille klo hvilket er det klart bedste da du så hurtigt kan vende tang for at se om der ligger noget under det.

Tøj til vejret

Som tidligere jæger er beklædningen ikke noget problem for mig da jeg dengang lærte hvordan man klæder sig korrekt så man hverken sveder eller fryser. Det er meget vigtigt at beklædningen er korrekt og især om vinteren da man ind imellem kommer til at stå stille i længere tid og har man det forkerte tøj på kommen man til at fryse.

admin