Når julemanden kommer på besøg

Når julemanden kommer på besøg

Julemanden er børnenes folkehelt. I gamle dage brugte vi ham opdragende og til at sikre god opførsel – de slemme børn får ingen gaver af julemanden, sagde man. I dag er han mere noget, vi bruger til at give vores børn nogle glade minder, og varme juletraditioner. Et omdrejningspunkt for familiens jul, som giver gode og sjove oplevelser for børnene. 

Julen er traditionens tid

Traditioner skaber fællesskab og samhørighed. At vi har traditioner i familier, sikrer os nogle pejlemærker, vi på samme tid kan mindes og se frem til. Traditioner giver struktur og forbinder generationer – vi gives noget at deles om, noget at tale om, og noget at se frem til i samhørighed. 

Børn er glade for traditioner, fordi traditioner skaber nærhed og en følelse af fællesskab. Vi er sammen om at glæde os til noget, vi ved, kommer til at ske. Børn trives i traditioner og ritualer – og de vil mindes disse altid. 

Vi har mange traditioner i julen, og julemanden er børnenes yndlingstradition. Ud over den oplagte glæde julemanden bringer familiens børn, så er det at have traditioner desuden en oplagt mulighed for at tale historie og kultur med vores børn. 

Bring julemanden ind i familien

At lade julemanden bringe julegaverne er en fin og hyggelig tradition, mange af os har. Med et julemand kostume er det nemt at bringe dette fine ritual ind i familien. 

Glæden ved at se sine børns iver og nysgerrighed, når de får besøg af julemanden, er uvurderlig. De vil mindes disse stunder resten af livet, og med stor sandsynlighed viderebringe traditionen til deres egne børn, når den tid kommer. Og det er netop det, traditioner kan – at skabe glæde og lykke. 

Et julemandskostume er en sikker investering i en traditionstro og glædelig juleaften, såvel som det er en investering i barndomsminder og glade børn. 

Børn elsker julemanden – også når de er blevet for gamle til at købe ind på historien om ham. Og om ikke andet, så kan den også i dag bruges som en hjælp til opdragelsen. 

admin