Når et medlem af familien drikker, påvirker det hele familien

Når et medlem af familien drikker, påvirker det hele familien

Når et medlem af familien drikker, påvirker det hele familien

Når et medlem af familien drikker, påvirker det hele familien. Mange tror fejlagtigt at alkoholmisbrug kun påvirker en selv, og derfor er en personlig sag. Desværre er faktum at når en i familien har et alkoholproblem så påvirker det hele familien.

Alkoholisme er en sygdom, der ikke skelner mellem køn, race eller socioøkonomisk baggrund. Den rammer alle aldre og alle kategorier af mennesker.

 

Det skaber problemer for alle involverede og kan føre til alvorlige fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhedsproblemer. Ingen i din familie vil blive skånet for virkningerne af alkoholisme, hvis de bliver udsat for den. Når en person, du holder af, har et alkoholproblem, kan du se nogle af eller alle disse ændringer i deres adfærd: humørsvingninger; irritabilitet; manglende interesse for personlig hygiejne og udseende; tab af appetit (eller for meget mad); depression; vredesudbrud/ hyppige skænderier med andre; fjendtlighed over for alle, der forsøger at hjælpe dem med at holde op med at drikke alkoholmisbrug.

 

Det kan være meget svært at få et familiemedlem med alkoholproblemer til at indse sit behov for hjælp. Det vigtigste er at få dem i behandling. Men hvis dette ikke lykkes, kan du overveje at tage nogle andre skridt, der kan beskytte dig selv og andre familiemedlemmer der bliver påvirket at drikkeriet.

 

Da alkohol er meget udbredt i vores samfund. Kan det være svært at acceptere, at det skaber problemer og skal behandles. Alkohol spiller en vigtig rolle i mange familier, og brugt rigtigt kan det give glæde og god stemning når man hygger sig med gode venner.

Desværre bliver det af mange også brugt som en måde at håndtere stress eller andre problemer på.

Folk der bruger alkohol som en flugt fra problemer ser måske alkoholmisbru som en normal adfærd eller anerkender ikke, at deres alkoholmisbrug skaber problemer i familien – selv om de har fået det at vide gentagne gange. Alkoholens virkninger på helbred og relationer blive måske tydelige med tiden, så forvent ikke øjeblikkelige resultater af din indsats!

Det er også vigtigt at huske, at du ikke kan tvinge andre til at komme i behandling; det eneste du kan gøre er at vise dem, hvor meget bedre deres liv ville blive, hvis de stoppede med at drikke for meget.

 

Du har først og fremmest ansvaret for at passe på dig selv og andre i familien

 Du kan som nævnt ikke tvinge nogen i behandling, så hvis du lever sammen med en der ikke ønsker at gøre noget ved sit misbrug, så Det er det eneste du kan gøre er at passe på dig selv og eventuelt andre i din familie.

du må træffe et valg om hvorvidt du ønsker at fortsætte tilværelsen sammen med den der drikker.

Det er en god ide at tale med professionelle om hvordan man passer på sig selv og andre når egentlig familien har et misbrug.

admin