Livets Træ som elegant smykke

Livets Træ som elegant smykke

Et stort asketræ er det egentlige design i livets træ smykker. Det lyder enkelt og ligetil, men der findes utallige udformninger og udtryk i disse smukke smykker. Fælles for dem alle er stammen og kronen. Men selvom Livets Træ er selve motivet i smykket, så findes der mange fantasifulde og kreative udgaver af netop dette træ.

De fås i både guld og sølv og i begge dele samt med små sten i forskellige farver.

Du kan finde dit yndlingssmykke her: https://guldsmykket.dk/shop/livets-trae-smykker-2562s1.html.

Livets træ smykker fås som ringe, halskæder, armbånd og øreringe. Udvalget er stort, både til gave og til dig selv.

Man kan bære det smukke symbol på flere måder på én gang. Ørestikkere i sølv og en guldring på fingeren. Samme symbol med forskellige udtryk. Som et sæt der hører sammen. Eller med helt forskellige designs fra helt forskellige smykkedesignere.

Historien om Livets Træ

Yggdrasil er det oprindelige nordiske navn for Livets Træ. Yggdrasil er vigtig i den nordiske mytologi.

Her er træet selve kernen, da Livets Træ voksede i verdens midte.

Træets rødder bredte sig til Asgård, Jotunheim og det underjordiske Hel dødsrige. Derved var Livets Træ bindeleddet mellem rigerne.

Kronen var altid grøn og frodig og nåede helt op til himlen.

Yggdrasil var også en slags tidsberegner. Beretninger fortæller nemlig at træet var et frø i tidernes begyndelse og gammelt, da Ragnarok regerede. Ragnarok var verdens undergang udledt af en voldsom krig mellem aser og jætter.

Men Livets Træ findes også i kristendommen. Her var det træet, der gav mennesker og alt liv på jorden, evigt liv. Det ødelagde de to første mennesker så, da de spiste af Kundskabens Træ.

Hvad symboliserer livets træ smykker?

Man behøver ikke være religiøs på hverken den ene eller den anden måde, for at være tiltrukket af det elegante smykke. Budskabet er kærlige ønsker og tanker fra giver til modtager. Netop fordi livets træ smykker så stærkt, symboliserer genfødsel eller forvandling, er det en smuk gave til dåb, konfirmation eller endt uddannelse. En gave der varer for evigt og som gives til et menneske, der er igennem en forvandling. Det kan både være set udefra, men også en forvandling der er sket indeni. Det gør gaven til en meget gennemtænkt og personlig gave.

Livets Træ er et velkendt vikingesymbol som symboliserer vækst og styrke, et langt liv og genfødsel. Genfødsel eller forvandling er symboliseret ved at træet smider de visne blade om vinteren og spirer nye blade i foråret.

Er livets træ smykker kun til kvinder?

Nej, slet ikke. Mange mænd holder især af smykker med vikingesymboler, så det her smykke er oplagt til mænd. En sort lædersnor med Livets Træ om halsen eller en sølvring med træets grene rundt om ringfingeren. Det er både maskulint og elegant.

Et Livets Træ smykke er klart lige så meget et smykke til mænd som til kvinder. De mange forskellige designs af det samme motiv gør smykket meget alsidigt og kan designes med både et feminint og maskulint udtryk.

admin