Hvorfor er det godt at svømme?

Hvorfor er det godt at svømme?

Hop en tur i svømmehallen! Svømning er en af de mest effektive træningsformer, da alle kroppens store muskler kommer i brug. Du træner os kondition og koordinationsevne, samt vil hurtig opleve en større smidighed i hele kroppen efter ganske få gange i svømmehallen.

Hvilke muskler træner du ved svømning?

Du træner som sagt alle muskler i kroppen ved svømning. Nogle af de forskellige svømmestilarter træner specielt musklerne bedre end andre. Her kan læse, hvad du træner ved crawl, butterfly, rygcrawl og brystsvømning.

Crawl: Træner specielt arme, mavemuskler, bryst, hofter og lår

Butterfly: Træner specielt baller, ryg mavemuskler og skuldre

Rygcrawl: Træner specielt lår, hofter, arme og ryg

Brystsvømning: Træner specielt lår, overarmene og det øverste af brystet

Hvis du vil styrke dine muskler endnu mere effektiv, samt styrke og forbedre din svømning, er det en god ide at anvende svømmeudstyr. Det rigtige svømmeudstyr kan hjælpe dig i svømmetræningen med at opnå en bedre svømmeteknik. I de fleste svømmehaller har de en smule svømmeudstyr, som du kan start med at anvende før du selv køber udstyr.

Svømning er skånende for kroppen

Hvis du har skader eller svage led, er svømning også rigtig godt! Leddene bliver ikke hårdt belastet i vand. Svømning kan os være godt for ryggen, hvis dine rygmuskler er for slappe. Mange begynder at svømme et par gange om ugen, hvis de skal genoptræne efter skade.  

Undgå at håret lugter af klor

Efter en tur i svømmehallen kan håret lugte af klor, selvom du har vasket det grundigt med almindelig shampoo. Heldigvis findes der anti klor shampoo, der er udviklet til at fjerne/mindske lugten af klor efter svømning. Det er ligesom helt almindelige shampoo, der blot skal sidde i håret i ca. 1-2 for anti klor shampooen begynder at virke ordentlig. Shampooen kan købes for 50 kr.

admin