Hvilket dåbstøj skal du vælge: dåbskjole, dåbsdragt eller romper?

Hvilket dåbstøj skal du vælge: dåbskjole, dåbsdragt eller romper?

Dåben af dit barn er en unik begivenhed, ikke alene vil han eller hun blive døbt ind i den kristne tro, men det er også en fremragende mulighed for at samle hele familien for at glæde sig over deres nye tilføjelses fødsel. Forberedelserne kan dog være stressende, så vi har samlet en liste over vores fineste dåbstøj, så du kan få inspiration til, hvad du skal klæde dit barn på.

Traditionel dåbskjole

Traditionel for en baby ved en barnedåb er en lang hvid eller cremefarvet kjole, som genvinder popularitet efter prins Georges og prinsesse Charlottes barnedåb. Hvis din familie er kristne, har de måske en kjole, der er gået i arv gennem generationerne, som dit barn kunne bære for at gøre dagen endnu mere speciel.

 

Hvis din familie ikke har en dåbskjole, og du har lidt tid, er det værd at trawle gennem lokale antik- eller vintagetøjbutikker for at finde et autentisk outfit. Dette kan dog være en smule hit og miss, så hvis du er spændt på tid, kan du søge online eller i store stormagasiner efter traditionelle kjoler med en moderne følelse. Det største udvalg af dåbskjoler til piger og drenge finder du hos Oli Prik.

 

I andre landre hedder de robes de baptême i Frankrig, taufkleider i Tyskland, dåpskjoler i Norge, christening gowns i USA, kastemekko i Finland og doopjurkjes i Holland.

Dåbsdragt til dreng

Du tror måske, at de traditionelle outfits er lidt old-school og ønsker et mere moderne twist til din babys barnedåb, især hvis du har en lille dreng. Ofte klæder forældre deres børn i søde jakkesæt på deres barnedåb, da det er et meget smart look uden at være en traditionel kjole. Hvis du går efter et jakkesæt, anbefaler vi lyse farver, hvide og beige, og endda tilføjelsen af ​​en lille butterfly. Vi kan absolut garantere en strøm af familiemedlems kurren over, hvor sød han ser ud.

Romper dragt til en dreng

Hvis du synes, at en dåbskjole er for traditionel og et jakkesæt for formelt, kan et smart jakkesæt til din dreng være den bedste mulighed, især hvis de er ret unge. Disse dragter vil se bedst ud i smukt hør eller silke, og vi kan virkelig godt lide søde blå broderier på det fremhævede outfit i stedet for at holde jakkesættet traditionelt helt hvidt. Disse dragter vil holde din baby komfortabel hele dagen, samtidig med at de sikrer, at de ser smarte ud til deres særlige dag.

Dåbskjole til pige

Hvis du vil have din babypige til at bære en dåbskjole ved sin barnedåb, er en god mulighed at gå efter et moderne twist på den mere traditionelle dåbskjole. En hvid kjole med blonder eller broderier på vil få din datter til at se smuk og ekstra speciel ud på sin barnedåb. Kombiner med fine hvide sko for at fuldende looket, og hvis du ønsker at gå efter en mere traditionel stil, invester i en matchende dåbskyse.

admin