Hvilken kaninsele skal du vælge til din kanin?

Hvilken kaninsele skal du vælge til din kanin?

Hvilken kaninsele skal du vælge til din kanin?

Kaniner er aktive dyr, der elsker at hoppe og spurte. Derfor bør de forlade buret mindst en gang om dagen. Kaniner kan selvfølgelig hoppe rundt i haven under opsyn. Du har også mulighed for at tage kaninen med i parken eller en tur. Her skal der bruges kaninsele, som det er tilfældet med de fleste husdyr. Kaninseler skal vælges af hensyn til komfort og sikkerhed. 

En tur i parken er et must 

Når du rejser i en park eller skov, skal din kanin have sikkerhedssele på. Kaniner kan løbe væk. Dette er ikke kun irriterende for dig, men det kan også være fatalt for din kanin, hvis du holder op med at fange den. Derfor skal ledningsnettet åbnes. I baghaven kan du også bruge en sikkerhedssele, hvis du ikke har et hegn til at forhindre dine kaniner i at flygte. Det er især en god idé for familier med børn, som lærer, at sikkerhedsseler skal bruges som en selvfølge. Du behøver ikke bruge en søndag på at jage kaniner i boligområder, for de søde kaniner skal bare ud af deres bure. 

Fastgør en komfortabel og robust sikkerhedssele 

Valget af sikkerhedssele skal først være baseret på komfort. Kaniner må aldrig tage skade af irriterende seler, spænder, hængsler eller andet. En god idé er at prøve et par kaninseler, før du vælger en. Du kan tage din kanin med til en dyrehandel, der kan teste seler. Meget populær er H-selen, som binder kaninen om halsen og under maven. Kaniner er aktive dyr, så de skal håndteres godt. Desuden tager kaniner ikke meget belastning, når I er uenige om, hvorvidt gåturen er slut. Husk dog altid, at kaniner er mere sårbare end hunde. Derfor er det absolut ikke en mulighed at rykke i snorene. Lad kaninen vise vej og tag den op, når du er færdig. Små halsbånd, der ofte bruges til gående hunde, egner sig ikke til kaniner. Sårbare kaniner kan ikke klare halstrækninger bedre, end hunde kan. Derudover er det også muligt for kaninens hoved at vikle sig ud af halsbåndet og løbe væk. 

Hvordan sætter man en sikkerhedssele på en kanin?

Når din kanin prøver at bruge sin sele for første gang, kan du støde på udfordringer. Kaniner er ikke vant til at have seler og snore på, og selvom selen er meget behagelig, føles det underligt. Så et godt tip er at sætte selve selen foran rebet. Lad kaninen vænne sig til selen i et kvarter til en halv time. Så stikker du rebet ind og går stille og roligt rundt i baghaven med kaninen. Kaniner kan opleve en vis modstand, når de skal have en kaninsele på for første gang. Kaniner er et bytte og har brug for mere overtalelse for at stole på dig. Så læg lidt tålmodighed og kærlighed i dit arbejde. Duft til kaninen og forbered nogle godbidder. Hav ikke travlt, bare fordi du har lidt travlt. Hvis kaninen har en dårlig sele første gang, vil det tage lang tid at tage den på hver gang.

admin