Hvad er varme? – Videnskaben om temperatur og energi

Hvad er varme? – Videnskaben om temperatur og energi

Varme er en form for energi, der overføres mellem genstande på grund af deres temperaturforskel. Varme mærkes, når genstanden er i kontakt med din hud. Det er også den fornemmelse, du føler, når du sveder. Varme er også afgørende for livet. Den indre temperatur i den menneskelige krop holdes på 37°C (986°F) gennem processen med sved og rystelser. Varme bevæger sig som en bølge, hvilket betyder, at den bevæger sig i alle retninger fra oprindelsespunktet. Som sådan kan varme rejse gennem luft eller vand (så længe der er en temperaturforskel). Hvis der ikke er temperaturforskel mellem to genstande, overføres der ingen varme. Varme kan overføres ved ledning eller konvektion. Ledning er den direkte overførsel af varme fra et objekt til et andet.

Varmepumpe sparer dig penge denne vinter

En varmepumpe er et apparat, der overfører varme fra et sted til et andet, normalt fra udendørs til indendørs. Varmepumper er også kendt som luftvarmepumper, fordi de bruger luften som varmeoverførende medium. Varmepumper bliver stadig mere populære, fordi de er mere effektive end traditionelle varmesystemer og kan spare boligejere penge på deres energiregning. Varmepumpens cyklus er baseret på princippet om køling, som er processen med at flytte varme fra et koldt rum til et varmt rum. For eksempel har et køleskab et kølemiddel, som freon, der bevæger sig fra det varme indre af køleskabet til det kolde område udenfor. Kølemidlet genopvarmes derefter og pumpes tilbage i køleskabet. Denne cyklus gentager sig selv, så længe der er strøm til kompressoren.

Mand & kone Duo skaber prisvindende møbellinje

Hus & Have er en dansk bolighandel, der sælger møbler, hvidevarer og boligindretning af høj kvalitet. Jeg har handlet hos Hus & Have i årevis og er aldrig blevet skuffet. Møblerne er velsyede og stilrene, og hårde hvidevarer er i top. Priserne er en smule højere end hvad du ville finde i andre butikker, men det er det værd for den kvalitet, du får. Hvis du leder efter boligvarer af høj kvalitet, er Hus & Have stedet at gå.more (født Ruttan) og William T. Stewart. Stewart er opvokset i United Church of Canada og er af skotsk og ulster-skotisk afstamning. Efter at have afsluttet gymnasiet, tilmeldte Stewart sig til University of Toronto, men droppede ud efter et år for at stifte et rockband kaldet The Trashmen med high school-klassekammeraten StevePaxton i 1965. Bandet nød beskeden lokal succes med et #1-hit i deres hjemby St. .

admin