Her er det vigtigste udstyr til bilen

Her er det vigtigste udstyr til bilen

I dag kan man få alverdens udstyr til sin bil. Biler i dag har alt fra klimaanlæg og sædevarme til fartpilot, bakkamera, blindvinkel assist, automatisk op- og nedblænding af lygterne og meget, meget mere. Men hvilket udstyr må du bare have, og hvilket kan sagtens undværes? Det vil vi se nærmere på i det følgende.

Gå ikke ned på sikkerhedsudstyr

Når du køber en ny bil og skal vælge hvilket udstyr du vil have med, og hvilket du ikke vil have med, anbefales det at du ikke sparer på sikkerhedsudstyret. Sikkerhedsudstyret i bilen bør altid være det vigtigste. Vælg derfor altid en bil som har automatisk nødbremse og evt. blindvinkelalarm samt vognbaneassistent. Mange mener at et bakkamera ikke er et vigtigt sikkerhedsudstyr, men et bakkamera kan være med til at minimere risikoen for at bakke ind i nogen eller noget. 

Hvis din bil ikke har et bakkamera, har du mulighed for at eftermontere det. Du finder et stort udvalg af bakkameraer her: https://carvision.dk/bakkamera-monitor/

Adaptiv fartpilot til lange ture

Udover sikkerhedsudstyr findes der naturligvis også en masse udstyr, som har fokus på din komfort når du kører bil. Her kan særligt adaptiv fartpilot anbefales hvis du kører mange kilometer hver dag. Særligt på motorvejen er adaptiv fartpilot meget brugbar. Hvis du er parat til at spendere lidt ekstra, kan du med fordel vælge vognbaneassistent og blindvinkel-assist også, da bilen i så fald næsten kan køre sig selv. Kører du mest i byen eller få kilometer om året, kan du godt sagtens undvære adaptiv fartpilot. 

Valg af multimedie-system

Mange biler i dag har et multimedie-system, som du kan bruge til alt fra musik og radio til spil, film og navigation. Et multimedie-system er som regel standardudstyr i de fleste nye biler, men det er ikke alle som har Apple CarPlay eller Android Auto. Har du mulighed for at vælge det, bør du gøre det.

admin