Gode tips til de nybagte forældre

Gode tips til de nybagte forældre

Det kan godt være enormt skræmmende at blive forældre, og særligt hvis det er første gang. Men det er også en smuk, enestående oplevelse, og det er vigtigt, at I ikke tager det for givet. Der er dog rigtig mange ting at holde styr på, og I vil naturligvis gerne gøre alt rigtigt. At være forældre handler dog også om at lære undervejs, men herunder kan I finde nogle gode tips til den første tid. 

 

Prøv at tage det med ro

Den første tid som forældre er ofte præget af travlhed og panik. I vil løbe og rundt, og I vil være enormt bange for at gøre noget forkert. Det er en helt normal reaktion på det store, nye ansvar I har fået – men det er altså noget, der er en god ide at arbejde med. Selvfølgelig er det nyt at være forældre, men hvis I bruger alt jeres tid på at være stressede, kommer I slet ikke til at nyde tiden med den lille – og før I har set jer om, står der en teenager foran jer. Det er altså klart bedst, hvis I kan slappe af og nyde livet som nybagte forældre.

Giv babyen mælkesyrebakterier

Måske har I hørt om andre forældre, der har givet deres som børn mælkesyrebakterier. Det kan være en god ide for at give barnet gode tarmflora, men også for at hjælpe med f.eks. gas i tarmene. Mælkesyrebakterier baby kan faktisk gives helt fra fødslen.

Husk på, at alle børn ikke er ens

Som nybagte forældre konsulterer I jer nok ved andre forældrepar, I kender, og det kan også være en rigtig god ide! I skal dog bare have i tankerne, at alle børn er forskellige, og ikke udvikler sig ens – så bare fordi jeres barn f.eks. begynder at snakke eller gå senere, er der ikke nødvendigvis noget galt. 

Husk altid at rådføre dig med en sundhedsfaglig inden du giver din baby kosttilskud

admin