Fordelene ved en god pendlercykel, når du skal på arbejde

Fordelene ved en god pendlercykel, når du skal på arbejde

At cykle har mange fordele. Det er en transportform, der er miljøvenlig, kan hjælpe dig med at spare penge og er en god måde at få noget motion inden du starter din arbejdsdag. Men ikke hvilken som helst cykel er god nok, hvis det skal være noget, du rent faktisk nyder. Cykelglæde kommer først, når du kontinuerligt har høj komfort på din daglige cykeltur. For at sikre, at du får mest muligt ud af din pendling, er det defor vigtigt at investere i en cykel af god kvalitet. Her er et par ting, du skal overveje, hvis du overvejer at investere dine sparepenge i en ny cykel til den daglige tur til og fra arbejde.

Pendling på cykel er blevet et stadig mere populært valg for folk, der leder efter et alternativ til offentlig transport eller kørsel i egen bil. Især i de større byer ser vi en opblomstring i antallet af daglige cyklister i disse år. Det har selvfølgelig noget med de aktuelle priser på brændstof at gøre, men i løbet af de sidste 10 år, ser vi også en tendens til, at de større danske byer er blevet langt mere cykelvenlige – samtidig med, at det er blevet sværere at være billist.

Det rigtige rammemateriale afgør komforten

En af de vigtigste ting at overveje, når du køber en ny cykel, er rammematerialet. De fleste cykler på markedet i dag har enten en ramme af aluminium eller kulfiber. Aluminiumsrammer er billigere, men også mindre holdbare end kulstoframmer. Carbonrammer er dyrere, men de er lettere og mere modstandsdygtige over for stød, hvilket gør dem til et godt valg for pendlere, der kan støde på ujævne veje eller huller på vej til arbejde.

En anden ting, du skal overveje, når du vælger et rammemateriale, er vægtgrænsen. Hvis du har planer om at bære tunge ting på din cykel, skal du sørge for at vælge et stel, der kan bære vægten uden at blive beskadiget. Det handler selvfølgelig også om, hvor meget du selv har på sidebenene. Men hvis du er nogenlunde normalvægtig, så er det ikke noget, du behøver spekulere længe over.

Har du styr på hjulstørrelsen?

Det er måske ikke lige det første, du tænker på, når du forelsker dig i en ny cykel, men hjulstørrelsen er faktisk meget afgørende for, hvordan din cykel kører og underlaget føles. De to mest almindelige hjulstørrelser til almindelige cykler er 26″ og 700c. 26-tommer hjul har været standardhjulstørrelsen i årevis, men de er langsomt ved at blive udfaset til fordel for 700c-hjul, som giver bedre hastighed og håndtering takket være deres større diameter. Hvis du har planer om at cykle seriøst, er 700c-hjul den rigtige løsning, men hvis du bare har brug for en basiscykel til pendling, er 26-tommer hjul nok. Du kan dog få svært ved at finde andet end 700c på nyere cykler, med mindre du aktivt opsøger denne hjulstørrelse. Vær opmærksom på, at 28″ og 29″ også er ganske udbredte til specifikke cykeltyper såsom trekking og mountainbikes.

Indvendige eller udvendige gear?

Den sidste ting, du skal huske på, når du vælger en ny cykel, er gearsystemet. Der findes grundlæggende to systemer, og dit valg skal alene afgøres af det terræn, som du cykler i, hvis du vælger komforten over eventuelle værkstedregninger.

De to mest almindelige gearsystemer er lidt firkantet sagt eksterne og interne gear. Eller indvendige og udvendige, om man vil. Indvendige gear, hvor gearet er gemt og beskyttet i navet på cyklens baghjul, er den mere traditionelle løsning på citybikes, og de giver dig typisk 3-7 gear at vælge imellem. Til cykling i byen, hvor niveauforskellen ikke er voldsom, er det rigeligt for langt de fleste, der bruger cyklen til at pendle. Hvis du har planer om at udskifte din nuværende cykel med en mere komfortabel model, så taget kig på Bikeland.dk, hvor du finder et bredt udvalg af citybikes til den daglige cykeltur frem og tilbage fra job.

Udvendige derailleur-baserede gear har væsentligt flere gearmuligheder. Det kan være nyttigt, hvis du har behov at køre op ad bakker eller i mere kuperet terræn på din pendlertur. Bemærk dog også, at der ofte er en del mere vedligeholdelsesarbejde ved udevendige gear, da de er mere udsatte for vejr og slidtage og har flere bevægelige dele. Indvendige gear er derimod nærmest vedligeholdelsesfri og vil derfor være at foretrække, hvis du ikke har tid, lyst eller kompetencer til at vedligeholde din cykel selv.

admin