Fordelene ved at sælge en defekt bil til en forhandler

Fordelene ved at sælge en defekt bil til en forhandler

Det kan være en besværlig process at sælge en defekt bil for de fleste. Det private bilmarked er ikke altid det ideelle sted at sælge en defekt bil idet potentielle købere vil være usikre på hvorvidt købet kan betale sig. Det vil ofte ligge køber på sinde, om værkstedsregingen kan løbe op i et beløb der gør, at handlen ikke kan svare sig. Derfor kan det være en god ide at overveje at sælge den defekte bil direkte til en forhandler i stedet. Nedenfor belyser vi hvilke fordele der kan være tale om.

 

Ekspertviden og evaluering

Forhandlere har en ekspertise og erfaring med defekte biler som gør at de bedre kan evaluere en defekt bils faktiske værdi og derved give sælger en pris der afspejler de omkostninger der forbundet med at istandsætte en defekt bil. Det gør at sælger slipper for at bruge tid og ressourcer på at undersøge hvad det koster at lave bilen, eller hvad markedsprisen er på en defekt bil af samme slags.

 

Nem og stressfri process

At sælge en defekt bil på det private marked kan være en kompliceret og tidskrævende affære. Sælger skal have en god ide om hvad den defekte bil er værd for at prissætte den korrekt i forhold til markedet. Derudover skal bilen rengøres og have taget billeder, og det er forventeligt at op til flere potentielle købere vil prøvekøre bilen for et salg kan foretages. Hertil skal også opregnes at mange købere finder det naturligt at søge at forhandle prisen nedad. Slutteligt skal begge parter udfylde og underskrive en slutseddel, der skal foretages afregning fra køber til sælger og der skal laves en omregistrering af bilens ejer.

 

Hurtigt salg

En af de mest væsentlige fordele ved at sælge en defekt bil til en forhandler er naturligvis at det hele går hurtigt. Sælger får som regel et tilbud næsten øjeblikkeligt og afregning sker samme sag. Samtidig afhenter forhandleres ofte bilen for dig, for at gøre processen så nem og simpel for sælger som muligt.

 

Fair pris

Det er normalt for sælger at bekymre sig om hvorvidt forhandleren giver en fair pris eller ej. Og det er også korrekt at prisen som udgangspunkt vil være lavere end hvis en defekt bil sælges privat. Men når der er tale om en defekt bil er der mange faktorer der spiller ind og det kan i nogle tilfælde faktisk bedre svare sig at sælge en defekt bil til en forhandler fremfor at sælge den privat, når man tager evt. værkstedsregning og tidsforbrug i betragtning.

 

admin