ERP Microsoft er software til virksomheder

ERP Microsoft er software til virksomheder

ERP Microsoft er et program til virksomheder. Microsoft har de sidste 20-30 år været en stor spiller på markedet indenfor ERP software, hvilket er software til virksomheder.

Det er et program, du kan købe af en Microsoft partner, som er certificeret af Microsoft til at sælge licenser til programmet. Programmet indeholder funktionalitet til bogholderi, indkøbsstyring, ordrer, lager mv. Programmet understøtter stort set alle arbejdsprocesser i en handelsvirksomhed. Derudover har programmet funktionalitet til sager, ressourcer og produktion, hvilket betyder, at programmet også er attraktivt for virksomheder, der er ordreproducerende og/eller leverer ydelser, service og arbejdstimer.

ERP er forkortelse for Enterprise Ressource Planning og handler grundlæggende om, at en virksomheds medarbejdere skal arbejde i den samme database, dvs. har det samme datagrundlag at arbejde ud fra. Det er en fordel, fordi du i virksomheden undgår, at de forskellige afdelinger arbejder i deres egne programmer, Excel ark eller lignende.

Med et ERP program handler det om at undgå manuelle arbejdsprocesser, tidsspild, data der ikke er opdateret, data der bliver opbevaret i flere forskellige systemer osv. Disse er hyppige årsager til at en virksomhed vælger et ERP program.

Microsoft udvikler to ERP programmer. Det ene hedder Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, som tidligere hed AX eller Axapta. Det andet hedder Microsoft Dynamics 365 Business Central, som tidligere hed NAV og Navision. Finance and Operations er dyrere at købe, og indeholder også mere avanceret funktionalitet, f.eks. indenfor produktion.

Business Central er meget udbredt at anvende for mange virksomheder, fordi det imødekommer de behov, den enkelte virksomhed har.

Er du interesseret i Microsoft ERP software til din virksomhed, finder du flere forskellige konsulentvirksomheder i Danmark der kan levere en løsning. Når man vælger et ERP program, betyder det ofte, at man skal sætte tid af til selve projektet. I starten skal man have en række workshops med ERP partneren for at vedtage hvilke arbejdsprocesser, der er i fokus med det nye system. Derudover vil partneren ofte have en række spørgsmål til, hvordan man håndterer f.eks. lagerprocesser eller andet for at få programmet til at matche til virksomhedens arbejdsprocesser. Nogle konsulentvirksomheder vil gerne udfordre kunden på deres eksisterende arbejdsprocesser med henblik på at kunne optimere processerne med det nye system.

I slutningen af ERP projektet skal programmet installeres for udvalgte brugere, som skal teste specifikke funktioner, inden programmet installeres for hele virksomheden. I implementeringsfasen vil der ofte være en række spørgsmål fra brugerne. Derudover vælger mange virksomheder at få uddannet en håndfuld medarbejdere i systemet, så de kan lære at arbejde optimalt i programmet og endvidere lære fra sig overfor andre medarbejdere. Det er typisk givet godt ud at få undervisning i programmet. Her lærer man programmets mange muligheder og får forståelse for, hvordan det hænger sammen.

admin