En brugt MacBook Air er en god og billig MacBook – men hvilken årgang skal du vælge?

En brugt MacBook Air er en god og billig MacBook – men hvilken årgang skal du vælge?

En brugt MacBook Air er nok noget nær den billigste MacBook du kan anskaffe dig. ”Billig” er selvfølgelig ikke altid ensbetydende med ”god”, men når det kommer til MacBook Air finder du som regel ret god værdi for pengene, når du vælger at købe brugt. Med brugt mener vi her ”refurbished”, hvilket vil sige at forhandleren har restaureret enheden før videresalg, for at sikre at den yder som den skal, og ikke har nogen defekter. Du er derfor langt mere sikker på at få et produkt der virker som du ønsker det, end hvis du køber fra privatpersoner på f.eks. DBA.

Hvor mange penge du kan spare kommer selvfølgelig an på hvilken model du vælger. Typisk betyder det at du skal holde øje med hvilket år en MacBook Air er udgivet i. Jo længere du går tilbage, desto billigere vil en MacBook Air som regel være. Samtidig bør du heller ikke gå for langt tilbage. Computeren skal helst stadig være understøttet med software-opdateringer fra Apple. Ellers risikerer du at den ikke kan køre de programmer du skal bruge, hvilket kan være noget så simpelt som tekstbehandlingsprogrammer. Samtidig betyder det også at computeren ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer, og derfor er sårbar overfor hackerangreb og virus.

MacBook Air-modeller fra 2013 og frem er kompatible med Apples nuværende styresystem MacOS 11, også kendt som Big Sur. Apple har dog lige annonceret at deres næste styresystem, MacOS 12 – eller ”Monterey” som de også kalder det – er lige om hjørnet, og vil være kompatibel med MacBook Air-modeller fra 2015 og frem. Derfor anbefaler vi at du højest går tilbage til en MacBook Air fra 2015, for at sikre en optimal oplevelse når du bruger computeren. I så fald vil du sandsynligvis også være sikret at modtage softwareopdateringer i minimum 1-2 år frem.

Der er ikke meget forskel på MacBook Air fra 2015, og så den fra 2017. Designet er nærmest identisk, og selvom processoren er lidt kraftigere i 2017-modellen, er det nærmest ikke til at mærke forskellen. Det bedste argument for at købe en MacBook Air fra 2017 er, at den grundet aldersforskellen sandsynligvis vil modtage softwareopdateringer i to år mere end MacBook Air fra 2015. Hvis du ser købet som en langtidsinvestering, og gerne vil have en bærbar der kan tjene dig i mange år frem, bør du derfor højest gå tilbage til MacBook Air fra 2017.

admin