Eksporter din bil ud af Danmark og få registreringsafgiften retur

Eksporter din bil ud af Danmark og få registreringsafgiften retur

Hvis du har importeret din bil, har du betalt en registreringsafgift for at få den til Danmark. Hvis du gerne vil have registreringsafgiften retur, kan du derfor vælge at sælge din bil til udlandet. Når din bil bliver eksporteret ud af landet igen, kan du nemlig få noget af registreringsafgiften tilbage. Derfor er det oftest en økonomisk fordel at sælge din bil til udlandet.

Sådan foregår processen

Når dit tidligere køretøj har forladt Danmark, skal det afmeldes i Motorregistret. Når køretøjet er blevet afmeldt, vil der blive foretaget en værdifastsættelse af din bil. Værdifastsættelsen vil have betydning for eksportgodtgørelsens størrelse. Du kan forvente, at du skal vente ca. 9 uger fra, at køretøjet er afmeldt til, at du får oplyst størrelsen på eksportgodtgørelsen.

Hvad er registreringsafgiften?

Hvis du gerne vil importere et køretøj til Danmark, skal du betale en registreringsafgift. Forskellige faktorer vil være afgørende for, hvad du skal betale i registreringsafgift. Blandt andet vil dit køretøjs alder, stand og antal kørte kilometer have betydning for, hvad man mener, at bilen er værd. Vi kan hjælpe dig med import af bil, hvis du overvejer at købe en bil i udlandet.

Få hjælp af et professionelt importfirma

Der kan være flere gode grunde til at købe din bil i udlandet. Men uanset hvilken grund du har, er det altid en god idé at lade et professionelt og kompetent bilimportfirma hjælpe dig.

Importfirmaet er nemlig eksperter inden for deres felt. Derfor kender de også til hele importprocessen. Lige fra valg af bil til registreringssynet, når den ankommer til Danmark.

Når du samarbejdet med et kompetent importfirma, slipper du for ubehagelige overraskler. Importfirmaet kan nemlig forberede dig på alle de scenarier, som du ikke selv har forberedt dig på. På den måde bliver hele importprocessen langt mere tryg og gennemskuelig.

admin