De ti mest interessante ting at se og gøre i Sri Lankas hovedstad

De ti mest interessante ting at se og gøre i Sri Lankas hovedstad

Colombo, Sri Lankas hovedstad, er en livlig by med mange ting at se og lave. Det er en kosmopolitisk metropol, der tiltrækker folk fra hele verden. Dens købmandssamfund går tilbage til det 18. århundrede, da det var en vigtig handelshavn. Byen er hjemsted for nogle af landets mest ikoniske seværdigheder, herunder Nationalmuseet og parlamentshuset. Colombo har masser af museer, der er dedikeret til forskellige facetter af dens kultur og historie. Nogle er spredt rundt omkring i byen, mens andre er centraliseret i bestemte områder. I dette indlæg deler vi med dig de ti bedste ting at se og gøre i Colombo hovedstad:

Gå en tur langs Galle Road

Galle Road er hovedgaden i Colombo. Den er foret med koloniale villaer og andre bygninger fra den britiske kolonitid. Bygningerne på Galle Road var engang de rige købmænds boliger. Galle Road hed oprindeligt India Street, men blev omdøbt i 1816 til minde om et besøg af Sir James Edward Alexander Gordon, der blev kendt som Lord Galle og fungerede som guvernør over Ceylon (det nuværende Sri Lanka) mellem 1811 og 1817. I dag kan besøgende gå langs denne maleriske vej og se nogle af Colombo’s bedst bevarede koloniale bygninger, herunder Victoria Memorial Hall og King George V High School.

Besøg Nationalmuseet i Colombo

De fleste besøgende på Sri Lanka vil først se Nationalmuseet. Det ligger på en bakke med udsigt over den centrale by og er en af landets mest besøgte seværdigheder. Museet rummer en imponerende samling af historiske genstande og kulturskatte samt kunstværker af førende srilankanske kunstnere. Nationalmuseet har også en række interessante udstillinger i løbet af året, som bestemt er værd at se. De viser normalt kunstværker fra regionen, herunder malerier og skulpturer. Der er også flere midlertidige udstillinger, som skifter i løbet af året i forskellige dele af bygningen. Det gør det til et godt sted at holde sig ajour med kulturen, mens du er i Colombo.

Udforsk buddhistiske steder i Petturanga og Kandy

De buddhistiske steder i Petturanga og Kandy er nogle af de vigtigste historiske steder at se i Colombo. De templer, der engang lå på disse steder, findes nu i hovedstaden, men de er stadig et besøg værd. Tilbring noget tid på et af disse gamle centre, og lær om buddhistisk kultur.

Se en forestilling i teateret fra Sri Lanka Performing Arts Council (SLPPAC)

Sri Lanka Performing Arts Council (SLPPAC) er landets eneste institut for scenekunst. Det blev grundlagt i 1947 og driver tre teatre i Colombo. Repertoiret i disse teatre er en blanding af liveforestillinger, danse- og musikkoncerter, teaterarrangementer, filmforevisninger og udstillinger. SLPPAC’s teater er et populært sted for kulturelle arrangementer i byen. Teatret har versioner af vestlige og srilankanske klassikere som “Hamlet”, “Man to Man” og “All My Sons”. Det er også vært for mange musicals, der er tilpasset internationale musicals som “West Side Story”, “Cats” og “Fiddler on the Roof”.

Besøg UNESCO’s verdensarvsteder – Dambulla Cave Temple, Sigiriya og de historiske byer Anuradhapura og Yapahuwa

En af de mest ikoniske seværdigheder i Colombo er på UNESCO’s verdensarvsliste. Tandtemplet, eller Dambulla Cave Temple, er en buddhistisk helligdom, der går over 2.500 år tilbage i tiden og indeholder en gammel buddhistisk statue. Det ligger ved foden af bakken, hvor der findes to reservoirer, hvilket giver en fantastisk udsigt. Colombo er også hjemsted for Sigiriya Rock Fortress, som blev bygget som et palads for kong Kasyapa af Sri Lanka i ca. 250 f.Kr. Denne klippefæstning er blevet eroderet af tiden og står nu majestætisk over sletterne i det gamle Anuradhapura. Endelig er et af vores yndlingssteder i Colombo Yapahuwa Village Ruins, som giver et indblik i, hvordan livet var i Sri Lankas præ-koloniale periode.

Spis den bedste srilankanske mad i Colombo

Colombo har en livlig madscene. Det er hjemsted for nogle af landets bedste restauranter, og du kan finde alt fra indiske karryretter til srilankansk te. #1: Krydderimarkedet En af Colombo’s mest ikoniske seværdigheder er Spices Market, der ligger i Mattala Rajapakse International Airport. Det er et gammelt marked, der sælger produkter, som afspejler landets forskellige kulturer og køkkener. Her findes friske urter og krydderier, herunder kanel, nelliker, peber og sort kardemomme. Du kan også finde srilankansk te der – det har været i drift siden 1772! #2: Besøg Nationalmuseet Nationalmuseet er en af byens mest ikoniske seværdigheder med sin karakteristiske art deco-arkitektur. Det huser Sri Lankas nationale skatte på fire etager og omfatter artefakter fra forskellige perioder i historien samt moderne udstillinger. Ud over at udstille artefakter fra Sri Lankas fortid udstilles der også moderne kunstværker fra lokale kunstnere som Keith Haring og Jacquline De Silva. Der er masser af interaktive udstillinger for børn, som vil underholde dem i timevis! #3: Se en kamp på Rupavahini Stadium Rupavahini Stadium er værd at tjekke ud for alle sportsfans, der besøger Colombo (eller selv hvis du ikke er det). Stadionet ligger i Maradana og er hjemsted for både internationale fodboldkampe og også cricketkampe. Dets design er inspireret af

Drik dig vej gennem Colombos natteliv

Sri Lankas hovedstad har ingen mangel på livlige steder at nyde en drink, og der sker altid noget. Du kan finde et sted, der passer til dit humør, lige fra barer på tagterrasser til pubber med livemusik. Nogle af de bedste barer i Colombo er dem, der tilbyder et udvalg af drinks fra hele verden. Det gælder bl.a. Viceroy Hotel, som er kendt for sine fine vine og spiritus, og Pub 47, som tilbyder en omfattende liste over whisky fra små partier. Hvis du er på udkig efter noget mere almindeligt, så prøv The Town Tavern, der ligger i udkanten af Pettahs gamle marked. Dette er et af de mest populære hængepunkter i Colombo med en lang historie, der går helt tilbage til 1838, hvor det oprindeligt blev bygget som en kaffebar.

Overnat på et hotel i nærheden af Fort Cochin eller Habarana

Sri Lanka har en historie af fjendtlighed med nabolandet Indien, og den tidligere britiske koloni er med rette på vagt over for indiske turister. Dette bør dog ikke gøre noget som helst for dig som turist – der er masser af hoteller, der giver fremragende værdi for pengene i Colombo. De bedste muligheder ligger i nærheden af havnen eller på Brighton Beach. Hvis du er på udkig efter noget mere luksuriøst, kan du i stedet prøve at bo i Fort Cochin eller Habarana. Du finder masser af restauranter og caféer i disse traditionelle kystbyer, men det er det hele værd for den smukke udsigt over havet.

admin