Bliv bedre til at spare op som studerende

Bliv bedre til at spare op som studerende

Som studerende kan det være særligt udfordrende at spare op, fordi man oftest kun får SU, og så har nogle også et studiejob ved siden af. Bor man i København, så kan det være ekstra svært at spare op, fordi huslejen generelt er meget høj – med mindre man har været heldig og fundet noget meget billigt. Det er også her vores udgangspunkt kommer til at være: huslejen.

Husleje

For mange studerende er denne post en af de største, hvis ikke den største. Bor du i København, så ryger nærmest hele din SU på husleje, og så kan det være svært at spare op. Du bør derfor skrive dig på diverse ventelister og søge efter en anden billigere bolig. Det kan dog være, at det virker meget uoverskueligt, men det kan være besværet værd.

Er du lige startet på studiet, og kommer du til at spare 1.000 kroner om måneden de næste 5 år, så bliver det hurtigt til 60.000 kroner, som du ville have smidt ud af vinduet alligevel. Hvis du allerede er færdig og valgte at investere de opsparede 1.000 kroner om måneden i noget som Ethereum, så ville du have haft mange penge i dag. Klik her for at læse mere om hvordan man køber Ethereum. Investér dog kun hvis du har råd til det.

Kaffe og proteinbarer

Mange hader at lave kaffe om morgenen om tage den med på universitetet, fordi det er “besværligt”. Prøv dog at regne på hvor mange penge du kan spare om ugen, om måneden og om året. Du vil blive overrasket, og det er måske motivation nok til at begynde at lave kaffe hjemmefra.

Træner du meget, så kan du sandsynligvis godt lide at købe proteinbarer i automaten nede i fitness. Dette er en fælde, og det bliver hurtigt meget dyrt, fordi du skal blot scanne dit medlemskort. Du kan ikke holde øje med hvor meget du har brugt for, før du modtager regningen.

admin