Klæd dit barn på til årstiden

Klæd dit barn på til årstiden

I Danmark er vi velsignet med lidt af det hele i løbet af året – alt fra kulde, regn, blæst og sne til sol, varme og høj luftfugtighed. Det er lige netop dette skiftende vejr, der spiller høje krav til garderoben. Den rette påklædning er nemlig en nødvendighed, hvis børnene skal kunne nyde de forskellige årstider. Vejret skal nemlig ikke spænde ben for dit barns udfoldelser udendørs. Men hvad der skal egentlig hænge i garderoben for at sikre, at dit barn er klædt ordentligt på til alle årstider?

Lag-på-lag-løsningen

I mange dage i løbet af året er vejrudsigten simpelthen ikke til at stole på. Måske stopper regnen, skyerne forsvinder og pludselig kommer solen frem og varmen stiger. Det er især tilfældet i foråret og efteråret, hvor vejret svinger meget fra dag til dag. Det er her lag-på-lag-løsningen kommer ind i billedet. Det er nemlig så rart at kunne tage lidt mere tøj af eller på, hvis det bliver nødvendigt. De forskellige lag kan kombineres på forskellige måder, alt efter behov. Det kan på lune forårsdage være en god idé med ét lag uld, hvorimod efterår og vinter kan have behov for flere lag uld – og så skal overtøjet selvfølgelig gerne være både vind- og vandafvisende.

Beklædning og fodtøj til de fire årstider

Hver sæson kræver sin egen garderobe, og her har vi samlet, hvad du skal bruge til Danmarks fire årstider.

Forår

Når forårssolen banker på, vil dit barn sikkert gerne lege udenfor. Det kræver en garderobe, der sikrer, at legen ikke ender med klaprende tænder, kolde tæer eller en forkølelse. I det tidligere forår er der behov for varme klæder, gerne i lag, så dit barn kan tage et lag af, hvis der bliver behov for det. Når det bliver varmere, kan termotøj være en god løsning, gerne sammen med tynde handsker og huer. Derudover er det også en god idé at have nogle gummisko, gummistøvler og regntøj, så dit barn er godt dækket ind i forhold til det skiftende vejr.

Sommer

I sommervarmen er det nemt at klæde dit barn på, netop fordi et enkelt lag ofte er nok. Det kan igen være en god løsning med en termojakke, som kan holde varmen i de tidligere morgentimer, når temperaturen stadig er lav – men ellers er det en god idé med en let sommerjakke, langærmede, UV-beskyttende bluser, en god solhat og nogle sandaler, der giver luft til fødderne. Det er den ideelle sommerpåklædning. Dertil kommer selvfølgelig solcremen!

Efterår

Når dagene bliver kortere og temperaturen falder, er det en god idé at være forberedt, så du ikke lige pludselig bliver overrasket, når nattefrosten begynder. Når regn, slud og sne begynder, er det meget vigtigt, at der ligger vandtæt og varmt tøj klar. Det indbefatter bl.a. lange underbukser (gerne merinould), langærmet undertrøje (gerne merinould), fleece eller uldtrøjer, vandtæt overtøj, vandtætte vinterstøvler, vinterhue, vindtætte og varme handsker og et halstørklæde eller halsedisse. Der må ikke mangle lag, når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

admin