De tider på året hvor vi pynter vores hjem – Påske, Fastelavn og jul

De tider på året hvor vi pynter vores hjem – Påske, Fastelavn og jul

Der er flere højtider i løbet af året, som sætter traditionerne igang om at pynte vores hjem, så det passer med højtiden. Her vil vi nævne 3 af dem, som er Påsken, Fastelavn og sidst, men ikke mindst julen. Det er alle højtider, som vi Danskere går meget op i og pynter vores hjem herefter. Læs mere om, hvad vi gør på de forskellige højtider herunder.

Påsken

Når jeg siger påske, så tænker du måske på påskeæg, æggetrilning og kaniner. Påsken er faktisk en jødisk højtid, som symboliserer, da jøderne udvandrede fra Egypten. I Danmark fejrer vi det med æg og påskeharer i et gult farvetema.

Vi pynter vores hjem med troldegrene med små vedhæng af kaniner og æg i pastelfarver. Vi køber påskelinjer, hvis ikke de allerede vokser i fuld flor i havens bede. Vi køber små chokolade-påskeæg og gemmer dem i haven, så ungerne kan finde dem. Det er også i denne højtid, at vi maler på æggene og triller dem ned af en bakke til stor fornøjelse for mindre børn.

Fastelavn

Du tænker måske på udklædning og sjov og ballade! – For det er lige hvad der sker, når det er fastelavn. Man klæder sig ud i sjove og festlige kostumer, imens man skal slå på en tønde med et bat. Her gælder det om at slå tøndens ned, hvor man kan blive kattedronning eller kattekonge.

Børn går fra dør til dør og synger” Fastelavn, er mit navn, boller vil jeg have…”, hvor vi ligesom til Halloween kan give dem boller eller slik.

Jul

Julen er den højtid, hvor vi pynter mest op med julepynt. Du kan pynte udenfor med julelys, og indenfor pynter vi med juletræ, julesengetøj og julelys i vinduerne. Du kan også pynte dig selv med en rød julekjole eller en julesweater til dame for at køre den fulde julestil i hele december måned.

admin